Jadi Kuli Demi Calon Isteri Masuk U..Akhirnya Nikah Orang Lain, Tak Disangka 3 Tahun Kemudian Kuli Itu Rupanya..

Diposting pada

Dia kelihatan panik dan bingung sekaligus malu setelah melihatku, melihat suasana itu, mempelai keluarga pemuda pun bertanya kepadanya, tetapi dia hanya diam membisu.

Kemudian, ayahnya si mempelai lelaki itu menarikku jauh dari sana, lalu memberikan wang kepadaku dan menyuruhku segera pergi, atau dia akan mengambil tindakan kalau aku tak mahu pergi.

in

Aku pun pergi setelah menerima wang itu, walaupun sakit hati ini, tetapi aku sedar semua itu sudah berlalu, dan aku merasa tidak berguna bersedih hati hanya untuk wanita seperti itu.

Akhirnya dengan wang itu aku buat modal berniaga. 5 Tahun kemudian perniagaan aku berhasil dan maju begitu pesat dan kini aku mempunyai beberapa perniagaan di kota.

Hidupku berubah 180 darjah, aku juga kembali melanjutkan kuliah pengajian dan aku bersyukur kerana aku menemui seorang wanita yang begitu cantik dan sudi menerimaku.

Suatu hari saat aku menuju ke pejabat, aku terlihat kelibat seorang wanita yang aku kenali, aku minta pemandu untuk berhenti kerana aku melihat itu rupanya Chen bekas kekasihku dulu.

Dia berjalan seperti kebingungan, menjinjing beg seperti menunggu bas.

Aku memberanikan diri menghampirinya dan bertanya apa yang berlaku. Dia terkejut melihat perubahan hidup aku.

Dia menangis dan menceritakan bahawa hidupnya tidak bahagia, kerana suaminya seorang yang pemarah dan kini dia diceraikan.

Sumber : Tribun

Melihat situasi itu, aku kasihan dan menghantarnya ke kampung kedua orang tuanya. Dia meminta maaf dan mengaku menyesal, tetapi sayangnya sekarang aku sudah ada wanita lain yang begitu baik padaku.

Sumber : ceritakembor