Anak-Anak Bergaduh Dengan Jiran, Ibu Bapa Masuk Campur Acu Pedang Samurai!

Diposting pada

Polis sudah memanggil dua keluarga yang bergaduh di sebuah kawasan perumahan di Paka, hari ini, selepas insiden itu tular di laman sosial sejak dua hari lalu.

Ketua Polis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah berkata, seorang ahli keluarga terbabit menyerahkan sebilah pedang samurai di Balai Polis Paka, kira-kira jam 4 petang tadi.

Menurutnya, pedang samurai itu senjata yang digunakan dalam insiden pergaduhan terbabit.

“Kertas siasatan berhubung kes sudah dibuka dan mereka yang terbabit boleh dikenakan tindakan. Jika sabit kesalahan, suspek boleh dikenakan hukuman mengikut Seksyen 7 Akta Bahan Kakisan, Letupan dan Senjata Berjadual,” katanya.

Video berdurasi 1.34 minit yang memaparkan pergaduhan antara dua keluarga termasuk ugutan menggunakan senjata dipercayai pedang samurai tular di Facebook sejak dua hari lalu.

Insiden itu memaparkan pertengkaran di antara dua keluarga dipercayai berpunca daripada pergaduhan anak-anak membawa kepada campur tangan ibu bapa.

Video itu dimuat naik oleh seorang pengguna laman sosial dan kemudiannya dikongsi sehingga mendapat reaksi negatif netizen yang menganggap perkara sedemikian amat memalukan.

Anak-anak Bergaduh, Mak Bapak Masuk Campur Bawa Samurai

Siap samurai lagi..Kejadian di paka katanya..

Viral di media sosial video pergaduhan di antara dua jiran di sebuah perumahan di Paka, Terengganu sehingga melibatkan senjata pedang samurai mengundang pelbagai reaksi netizen.

Difahamkan, berlaku pertengkaran mulut di antara anak-anak saudara pengadu dengan anak-anak jirannya yang kemudian melaporkan kejadian itu kepada ibu bapa mereka.

Berdasarkan video, bapa kepada kanak-kanak perempuan terbabit tampil berdepan dengan pengadu yang merakam video tersebut dan kedua-duanya bertikam lidah dan saling menuding jari.

Situasi menjadi semakin tegang apabila dua anak perempuan lelaki terbabit gagal mengawal diri lalu bertindak biadab dengan memperlekehkan pengadu dan seorang lagi wanita yang dipercayai ibu kepada pengadu.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *